Noul Cod al insolventei: Judecatorul-sindic poate sa convoace adunarea creditorilor si sa stabileasca ordinea de zi

Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:15
2066 citiri
Noul Cod al insolventei: Judecatorul-sindic poate sa convoace adunarea creditorilor si sa stabileasca ordinea de zi

Noul Cod al insolventei confera judecatorului-sindic posibilitatea de a depasi cadrul controlului de legalitate si de a interfera in chestiuni ce tin de oportunitate, ne-a precizat Vasile Godinca-Herlea, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania. Mai exact, potrivit acestuia, judecatorul-sindic va putea sa convoace adunarea creditorilor si va avea libertatea de a stabili punctele de pe ordinea de zi a adunarii.

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa face la nivel declarativ o distinctie intre controlul de oportunitate si cel de legalitate al judecatorului-sindic si prevede ca atributiile acestuia sunt limitate la controlul judecatoresc al activitatii administratorului judiciar si/sau al lichidatorului judiciar si la procesele si cererile de natura judiciara aferente procedurii insolventei, a declarat pentru AvocatNet.ro Vasile Godinca-Herlea, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania.

Citeste mai multe despre Noul Cod al insolventei: Judecatorul-sindic poate sa convoace adunarea creditorilor si sa stabileasca ordinea de zi pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noul Cod Insolventa, #cod insolventa 2014, #judecator sindic , #Lege insolventa