Cei care detin titluri stiintifice vor putea sa renunte la acestea

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 09:44
2012 citiri
Cei care detin titluri stiintifice vor putea sa renunte la acestea
Foto: timesunion.com

Persoanele care detin titluri stiintifice vor putea sa renunte la acestea in urma unei simple solicitari, conform unor prevederi introduse recent de Guvern printr-o ordonanta de urgenta.

Posibilitatea titularilor de a renunta la titlurile stiintifice a fost introdusa prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 94/2014 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, precum si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 968 din 30 decembrie 2014 si se aplica de la aceeasi data.

Mai exact, persoanele care detin titluri stiintifice vor putea renunta la acestea in urma adresarii unei solicitari catre Ministerul Educatiei. In urma cererii, ministerul va emite un ordin pentru revocarea titlului.

"(...) Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop. Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de la data emiterii ordinului de revocare", se mentioneaza in OUG nr. 94/2014.

Citeste mai multe despre "Cei care detin titluri stiintifice vor putea sa renunte la acestea" pe Avocatnet.ro

#lege renuntare titluri stiintifice, #renunta titlu stiintific , #Lege invatamant