Guvernul si FMI vor lua in considerare reducerea impozitarii doar daca economia isi revine

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 14:54
1534 citiri
Guvernul si FMI vor lua in considerare reducerea impozitarii doar daca economia isi revine

Guvernul si FMI au convenit sa ia in considerare reducerea impozitarii fortei de munca doar daca economia isi va reveni si va crea suficient "spatiu fiscal", pana atunci sistemul de impozitare urmand sa ramana neschimbat, releva scrisoarea suplimentara de intentie agreata cu institutia financiara.

"Vom limita modificarile ad hoc ale sistemului de impozitare, pentru a asigura predictibilitate si stabilitate. Odata ce vom fi ferm pe drumul cel bun spre a indeplini tinta de deficit, vom efectua - cu asistenta FMI si in consultare cu Comisia Europeana si Banca Mondiala - o revizuire cuprinzatoare a sistemului de impozitare. Daca revenirea economiei va crea suficient spatiu fiscal, vom lua in considerare o reducere graduala a taxarii fortei de munca", se arata in scrisoarea convenita cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie si obtinuta de MEDIAFAX.

Guvernul arata ca au fost inregistrate intarzieri in ratificarea de catre Parlament a unor masuri de austeritate convenite in luna iunie, dar spune ca se asteapta ca procedura sa fie incheiata odata cu aprobarea bugetului pentru 2011.

Aprobarea de catre Parlament a bugetului pentru anul viitor, inclusiv cu avizarea TVA de 24%, este prezentata in document drept o actiune prioritara pentru autoritatile romane.

Tot ca o actiune prioritara este indicata si adoptarea legii pensiilor, Guvernul asigurand FMI ca actul normativ va fi avizat de Parlament in luna noiembrie si promulgat de seful statului la jumatatea lunii decembrie.

#fmi reducere impozite economie revenire tinta deficit , #Lege pensii