Legea Pensiilor, adoptata de deputati

Joi, 03 Iunie 2010, ora 09:27
2052 citiri
Legea Pensiilor, adoptata de deputati

Legea sistemului unitar de pensii initiata de Guvernul Boc a fost adoptata cu majoritate de voturi, miercuri seare, de catre deputatii din Comisia de munca a Camerei, precizeaza Mediafax.

Deputatii din Comisia de munca au finalizat dezbaterea Legii sistemului unitar de pensii in cinci zile de dezbatere, mentinand majoritatea prevederilor importante in forma propusa de Guvern.

Singurele modificari majore, stabilite de deputati au vizat scaderea varstei de pensionare la femei cu doi ani, varsta standard propusa fiind 63 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati.

In plus, Comisia de munca a decis sa majoreze procentele din punctul de pensie acordate persoanelor indreptatite la pensie de invaliditate gradul I si II, au micsorat penalizarile lunare ale persoanelor care ies la pensie anticipat, de la 0,75 din valoarea pensie anticipate la 0,65.

Pe de alta parte, Comisia a mentinut prevederile privind punctul de pensie care la intrarea in vigoare a legii, la 1 ianuarie 2011, va fi de 732,8 lei, dar si modul de calculare a acestui punct care "se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent".

Deputatii au decis si mentinerea prevederii potrivit careia pensiile speciale se calculeaza ca si celelalte in functie de contributii.

Pe de alta parte, deputatii apartinand majoritatii au eliminat un amendament formulat de PSD si PNL care propunea reducerea varstei de pensionare cu un an pentru femeile care au nascut si crescut trei copii, doi ani pentru femeile cu patru copii si trei ani pentru cele care au nascut si crescut mai mult de patru copii.

Raportul adoptat cu 10 voturi "pentru", apartinand PDL, UDMR si independentilor, si 7 voturi "impotriva", apartinand PSD si PNL.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#lege, #pensii, #deputati, #guvern, #boc , #Lege pensii