Legea pensiilor va fi adoptata tacit

Marti, 11 Mai 2010, ora 09:36
1745 citiri
Legea pensiilor va fi adoptata tacit

Sedinta Senatului in care se dezbatea Legea sistemului unitar de pensii a fost suspendata, luni seara, din lipsa de cvorum, actul normativ urmand sa fie adoptat tacit, precizeaza Mediafax.

Anterior, amendamentul la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii prin care se stabilea punctul de pensie la 45 la suta din salariu mediu brut pe economie fusese respins, motiv pentru care senatorii PSD s-au retras de la dezbateri.

Senatul a respins, luni, cu 52 de voturi "impotriva", 51 "pentru" si trei abtineri, un amendament deja admis de Comisia de munca prin care se fixa la minimum 45% din salariul mediu brut pe economie a punctului de pensie.

Sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum, legea urmand sa fie adoptata tacit.

Senatul si-a suspendat lucrarile dupa ce senatorii PSD au decis sa paraseasca plenul, protestand fata de eliminarea din Legea sistemului unitar de pensii publice a unui amendament care fixa punctul de pensie la minimum 45% din salariul mediu brut pe economie, senatorii PNL au reclamat lipsa cvorumului de lucru.

Prin procedura adoptarii tacite, Legea va ajunge in dezbaterea Camerei Deputatilor in forma propusa de Guvern, fara ca amendamentele adoptate de Comisia de munca a Senatului sau de plen sa mai fie valabile.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege pensii adoptare amendamente , #Lege pensii