Legea salarizatii unitare pentru 2012, aprobata pana in noiembrie

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 18:56
3523 citiri
Legea salarizatii unitare pentru 2012, aprobata pana in noiembrie

Guvernul si-a propus ca pana in noiembrie sa fie adoptata in Parlament legea salarizarii bugetarilor in 2012, iar pana in decembrie sa se aprobe legi privind sistemul de plata a pensiilor private, alocatiile pentru copii si familie precum si de aplicare a Codurilor de procedura civila si penala, potrivit Mediafax.

Aceste termene au fost incluse pe Lista prioritatilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2011.

Printre proiectele care urmeaza sa fie aprobate si transmise spre dezbatere Parlamentului in sesiunea de toamna, Guvernul a inclus si proiectul de Lege privind salarizarea personalului bugetar in anul 2012 in contextul Legii-cadru, propunand ca termen de finalizare a procedurii legislative luna noiembrie.

Executivul isi propune totodata ca pana la sfarsitul anului, conditionat de adoptarea de catre Parlament a proiectului Legii asistentei, sa modifice si completeze prevederile privind alocatia de stat pentru copii, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si sa adopte un proiect de lege pentru instituirea venitului minim de insertie.

Guvernul va mai modifica sistemul asigurarilor pentru somaj si va promova un proiect de Lege privind pensiile ocupationale si un altul privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiilor private.

In domeniul justitiei, Guvernul va propune Parlamentului adoptarea proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila si pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala, dar si modificari la statutul judecatorilor si procurorilor si la statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor.

De asemenea, vor fi promovate proiecte de lege privind executarea pedepselor neprivative si celor privative de libertate, precum si privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.

Printre prioritatile Guvernului se numara si proiectul privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator, modificarea regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope si modificarea legii de organizare si functionare a activitatilor si practicilor de medicina complementara/ alternativa.

In domeniul economic, Executivul intentioneaza sa adopte un proiect de lege privind Registrul Comertului, un altul privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si societatile de administrare a investitiilor, o lege privind simplificarea procedurilor de privatizare a pachetelor minoritare de actiuni detinute de stat la societatile comerciale precum si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/2006 privind supravegherea suplimentara a institutiilor de credit, a societatilor de asigurare si/sau de reasigurare, a societatilor de servicii de investitii financiare si a societatilor de administrare a investitiilor dintr-un conglomerat financiar.

In sesiunea de toamna, Guvernul va propune Parlamentului si un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 36/2008 privind unele masuri pentru privatizarea S.C. Automobile Craiova S.A.

Alte prioritati ale Executivului sunt proiectul de Lege privind stabilirea unor masuri de protectie a cetatilor dacice din Muntii Orastie, proiectul de Lege privind gospodarirea integrata a zonei costiere si proiectul de Lege privind producerea, importul si comercializarea suplimentelor alimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege salarizare bugetari, #plata pensii private, #pensii private, #coduri procedura civila, #sedinta executiv 2012 , #Lege salarizare