TVA aferenta demolarii de cladiri vechi poate fi recuperata

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 16:45
2474 citiri
TVA aferenta demolarii de cladiri vechi poate fi recuperata

Taxa pe valoarea adaugata aferenta demolarii unor constructii vechi poate fi recuperata, dupa ce o companie romaneasca a obtinut la Curtea Europeana de Justitie o decizie in acest sens castigand un proces in fata ANAF, informeaza compania Deloitte intr-un comunicat de presa remis redactiei.

In 2007, respectiva companie a achizitionat un teren impreuna cu constructiile edificate pe acesta. In acelasi timp, i s-a transferat si o autorizatie de demolare aferenta acestor constructii. In baza acestei autorizatii, compania a decis demolarea unei cladiri cu scopul de a dezvolta un complex rezidential. ANAF a impus companiei ajustarea TVA aferenta constructiilor demolate - TVA dedusa la momentul achizitiei, iar compania a contestat ajustarea TVA impusa de autoritatile fiscale romane.

In Romania, o companie care plateste TVA la achizitia de cladiri este obligata, conform regulilor de TVA, sa ramburseze integral sau partial TVA aferenta daca le demoleaza. Aceasta regula se aplica indiferent daca scopul cumparatorului este de a dezvolta un proiect imobiliar pe respectivul teren sau de a reconstrui ori moderniza cladirea demolata.

Cititi mai multe despre TVA aferenta demolarii de cladiri vechi poate fi recuperata pe Avocatnet.ro

#TVA demolare cladiri vechi, #recuperare tva, #TVA cladiri vechi , #Lege TVA