Investigarea cartelurilor, pusa in discutie pentru acest an

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:05
1706 citiri
Investigarea cartelurilor, pusa in discutie pentru acest an

Printre prioritatile din acest an ale Consiliului Concurentei se numara si infiintarea unei structuri organizatorice distincte, dedicata investigarii celor mai grave incalcari ale legislatiei de concurenta - cartelurile, se arata in raportul pe 2011 al institutiei publicat vineri.

Totodata, va fi infiintata si o unitate functionala specializata in activitatea de promovare a regulilor de concurenta.

In acest an, atentia Consiliului Concurentei va fi indreptata asupra sectoarelor economice sensibile din punct de vedere concurential, de o mare importanta pentru cresterea economiei, precum: sectorul energiei, constructia de drumuri nationale si autostrazi si procedurile de licitatie pentru realizarea de proiecte pentru dezvoltare regionala.

In domeniul ajutorului de stat, se va accentua rolul Consiliului interministerial pentru aplicarea politicii in domeniul ajutorului de stat, in scopul reducerii progresive a procentului ajutoarelor de stat in PIB, precum si pentru orientarea acordarii ajutoarelor de stat preponderent pentru obiective orizontale.

Totodata, la nivel intern, va fi derulat un proces de adaptare si actualizare a procedurilor operationale, in acord cu noua forma a Legii concurentei si care sa asigure indeplinirea obligatiilor de aplicare a Legii privind combaterea concurentei neloiale si a celor ce decurg din preluarea Consiliului de supraveghere in domeniul feroviar.

Din perspectiva intaririi capacitatii institutionale, Consiliul Concurentei va incepe implementarea a doua proiecte. Este vorba de eficientizarea activitatii de aplicare a politicilor in corelare cu politicile sectoriale, finantat prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative si de sistemul informatic integrat interoperabil cu bazele de date ale administratiei centrale pentru asigurarea monitorizarii mediului concurential, finantat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007 - 2013.

#investigare carteluri infiintare structura, #carteluri investigare , #Legi economice