Comisia Europeana: Romania si Bulgaria sunt pregatite pentru aderarea la Schengen

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 15:14
2834 citiri
Comisia Europeana: Romania si Bulgaria sunt pregatite pentru aderarea la Schengen

Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si aderarea la Spatiul Schengen sunt probleme care trebuie tratate separat, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray.

Oficialul Comisiei Europene a mai adaugat ca, in opinia Comisiei Europene, "ambele tari indeplinesc criteriile necesare aderarii la Spatiul Schengen".

"Legatura intre MCV si aderarea la Schengen trebuie clarificata. MCV si aderarea la Spatiul Schengen sunt probleme care trebuie tratate separat", a declarat, miercuri, Mark Gray, purtator de cuvant al CE, precizand ca aceasta pozitie a mai fost exprimata anterior de presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso.

El a adaugat ca "Bulgaria si Romania trebuie tratate cu corectituduine". "Ambele tari indeplinesc criteriile necesare aderarii la Spatiul Schengen", a spus Gray.

Romania trebuie sa se concentreze mai bine pe echilibrarea resurselor intre instante pentru a se asigura aplicarea corecta a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, prezentand rapoarte MCV pentru Romania si Bulgaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romaina aderare spatiu Schengen, #spatiu schengen, #aderare romania schengen , #Legi europene