Ai realizat venituri anul trecut? Pe care trebuie sa le declari la Fisc

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 11:37
1485 citiri
Ai realizat venituri anul trecut? Pe care trebuie sa le declari la Fisc

Persoanele fizice trebuie sa isi declare la Fisc veniturile realizate in 2012 prin depunerea formularului 200 pana pana la 27 mai 2013 inclusiv, amenzile pentru depasirea acestui termen fiind cuprinse intre 50 si 500 de lei. Totusi, nu toate categoriile de venituri realizate anul trecut trebuie raportate in acest formular.

Potrivit reglementarilor fiscale, declaratia 200 trebuie depusa de persoanele fizice care, in anul 2012 au realizat venituri comerciale din fapte de comert, prestari de servicii (altele decat cele din profesii libere), practicarea unei meserii, inclusiv din activitati adiacente, venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria veniturilor din activitati independente.

De asemenea, si persoanele fizice care au obtinut venituri din profesii libere: din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.

Citeste continuarea articolului pe Avocatnet

#declaratia 200 depunere, #venituri drepturi autor, #venituri profesii liberale , #Legi Romania