ANRP a gasit diferente de peste 20% in dosarele de despagubire reevaluate

Vineri, 15 Martie 2013, ora 14:33
3279 citiri
ANRP a gasit diferente de peste 20% in dosarele de despagubire reevaluate

Agentia Nationala de Retrocedare a Proprietatilor (ANRP) precizeaza, vineri, intr-un comunicat, ca a constatat existenta unor diferente de peste 20% intre evaluarea initiala si reevaluarea facuta acum la o serie de dosare in care s-au acordat despagubiri in anul 2008.

ANRP mentioneaza ca dosarele in care au fost constatate probleme se regasesc cu precadere in orasele Bucuresti si Pitesti si ca, in urma constatarii existentei acestor diferente de evaluare, institutia va sesiza organele de cercetare penala.

Potrivit sursei citate, ANRP a demarat in luna decembrie 2012, ca urmare a solicitarilor Curtii de Conturi, reevaluarea a 400 de dosare in care s-au acordat despagubiri in 2008 si a primit, pana acum, rapoarte de reevaluare pentru 111 dosare.

"Primele rezultate arata diferente uimitoare, care conduc la ideea ca evaluarile initiale s-au facut cu incalcarea legii. Din cele 111 dosare pentru care au venit rapoartele de reevaluare, in 25 apar diferente de peste 20% fata de evaluarea initiala", se precizeaza in comunicatul ANRP.

In comunicat se mentioneaza si o situatie speciala a unui dosar in care s-a constatat o diferenta de 32 milioane lei fata de evaluarea initiala, respectiv de la 51 milioane lei, cat a fost evaluarea din 2008, la 19 milioane lei, cat este evaluarea actuala.

Institutia precizeaza, totodata, ca pentru restul de dosare rezultatele finale urmeaza a fi transmise catre ANRP pana la sfarsitul lunii aprilie.

"Avand in vedere situatia creata, ANRP va sesiza organele de cercetare penala pentru clarificarea conditiilor in care s-au facut evaluarile initiale si tragerea la raspundere pentru eventualele ilegalitati aparute in procesul de despagubire", se mai mentioneaza in comunicat.

#dosare reevaluate, #dosare ANRP, #diferente reevaluare dosare despagubire , #Legi Romania