Ce s-a schimbat la inregistrarile in contabilitate

Joi, 23 Mai 2013, ora 17:56
2705 citiri
Ce s-a schimbat la inregistrarile in contabilitate

Odata cu modificarea reglementarilor contabile la mijlocul anului trecut, pentru intocmirea situatiilor financiare anuale trebuie luate in seama o serie de reguli noi in ceea ce priveste inregistrarile in contabilitate a unor anumite operatiuni.

Ordinul MFP nr. 1118/2012 a stabilit un nou tratament contabil pentru certificatele verzi primite de operatorii economici. Pana acum, tratamentul contabil al certificatelor verzi este similar tratamentului aplicabil certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.

Insa, incepand cu situatiile financiare pentru anul 2012, care se depun in 2013, certificatele verzi sunt asimilate investitiilor pe termen scurt si vor avea tratamentul contabil prevazut pentru aceasta categorie de active.

Potrivit noilor reglementari, aplicabile din 2013, producatorii de energie din surse regenerabile, care beneficiaza de certificate verzi emise de operatorul de transport si sistem, potrivit legii, inregistreaza certificatele primite in contul 508 <> analitic distinct, pe seama veniturilor inregistrate in avans (contul 472 <> analitic distinct).

Citeste mai multe despre Ce s-a schimbat la inregistrarile in contabilitate pe Avocatnet.

#documente contabile, #inregistrari contabile , #Legi Romania