Dan Voiculescu vrea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 15:23
2845 citiri
Dan Voiculescu vrea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala

Dan Voiculescu a depus la Senat o lege prin care propune dublarea tuturor pedepselor pentru infractiunile de evaziune fiscala, el sustinand ca acest fenomen "ucide destine si compromite viitorul acestei natiuni".

Potrivit conservatorului, oficial, economia subterana este evaluata de Institutul National de Statistica la 20% din Produsul Intern Brut, adica peste 23 de miliarde de euro, insa conform estimarilor economistilor si chiar ale Bancii Nationale a Romaniei, nivelul economiei "negre" este mult mai ridicat, fiind plasat, intr-o perspectiva rezervata, intre 35 si 40 de miliarde de euro anual.

"Aceste sume semnificative, care depasesc toate imprumuturile contractate de Guvernul Romaniei de la institutiile financiare internationale in intervalul 2010-2011, intretin coruptia, alimenteaza injustitia sociala si distrug increderea in necesitatea educatiei, in munca cinstita, in institutiile democratice si in mecanismele economiei de piata".

Voiculescu: Datoria externa a Romaniei, publica si privata, a ajuns la aproape 100 de miliarde de euro

"In loc sa utilizeze resursele interne, regimul Basescu a ales calea mai simpla, a imprumuturilor. Datoria externa a Romaniei, publica si privata, a ajuns la aproape 100 de miliarde de euro".

"Doar in anul 2011, s-au alocat circa 40 de miliarde de euro pentru plata datoriilor si dobanzilor catre creditorii straini, cea mai mare parte a acestei sume fiind, la randul sau, imprumutata din surse externe", spune vicepresedintele Senatului intr-un comunicat.

"Evaziunea fiscala este cel mai mare obstacol in calea dezvoltarii Romaniei. Evaziunea fiscala ne-a obligat sa ne imprumutam cu sume uriase pentru a asigura supravietuirea statului. Evaziunea fiscala condamna anual sute de mii de copii la saracie si izolare, refuzandu-le sansa la o scoala moderna si la asistenta medicala competenta".

"Evaziunea fiscala ucide destine si compromite viitorul acestei natiuni.Evaziunea fiscala este o crima. Pentru a eradica acest fenomen avem nevoie de vointa politica, o justitie corecta si, in mod esential, de un regim sanctionator extrem de sever", crede Dan Voiculescu.

Voiculescu: Un regim sanctionator sever poate atrage pana la 10 miliarde de euro in primele 12 luni de la intrarea in vigoare

El anunta apoi ca a depus, impreuna cu alti colegi senatori, o propunere legislativa care dubleaza pedepsele pentru infractiunile de evaziune fiscala si solicita public tuturor grupurilor parlamentare sa sprijine acest demers "apolitic, vital pentru societatea si economia romaneasca".

"Un regim sanctionator sever, sustinut de masuri complementare de incurajare a disciplinei fiscale si aplicat cu fermitate, poate atrage in zona fiscalizata pana la 10 miliarde de euro in primele 12 luni de la intrarea in vigoare a legii", conchide Voiculescu.

#Voiculescu legislatie, #evaziune fiscala Voiculescu, #lege Voiculescu evaziune , #Legi Romania