Declaratia unica a fost modificata substantial

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 17:44
1588 citiri
Declaratia unica a fost modificata substantial

Angajatorii vor declara impozitul calculat si retinut pentru fiecare beneficiar de venit in declaratia 112, si nu in formularul 205 (cel care tine locul vechilor fise fiscale), asa cum se intampla in prezent. Noua reglementare este cuprinsa intr-un proiect de ordin al Fiscului care vizeaza si alte modificari importante la declaratia fiscala unica.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca modificarile la declaratia 112 sunt necesare "avand in vedere modificarile aduse Codului fiscal, prin Ordonanta Guvernului nr.8/2013, unele propuneri primite de la reprezentantii institutiilor din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, precum si de la unele directii de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice".

Prin proiectul de ordin lansat in dezbatere publica marti, Fiscul propune ca si informatiile referitoare la impozitul calculat si retinut, pe fiecare beneficiar de venit sa se faca in declaratia fiscala unica, astfel incat "toate informatiile referitoare la calculul si retinerea obligatiilor aferente veniturilor de natura salariala vor fi concentrate in formularul 112", dupa cum argumenteaza ANAF.

Citeste continuarea articolului pe Avocatnet.

#impozit venit, #declaratie impozit venit, #ANAF declaratie impozit venit , #Legi Romania