Faci afaceri cu firme inactive? Cum inregistrezi tranzactiile in contabilitate

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 16:59
2170 citiri
Faci afaceri cu firme inactive? Cum inregistrezi tranzactiile in contabilitate

Codul fiscal prevede masuri sanctionatorii pentru societatile care incheie tranzactii cu firmele inactive. Spre exemplu, daca faceti afaceri cu contribuabili inactivi, achizitionand bunuri sau servicii de la ele, nu va mai puteti deduce cheltuielile si TVA pentru respectivele tranzactii.

Cu alte cuvinte, nu vi se mai permite exercitarea dreptului de deducere a TVA-ului si a cheltuielii de pe facturile emise de catre companiile declarate inactive, chiar daca aceste facturi sunt platite.

Trebuie sa stiti ca firmele declarate inactive sunt cuprinse intr-un Registru al firmelor inactive organizat la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care este public si se afiseaza pe site-ul institutiei.

Contribuabilii declarati inactivi care desfasoara activitati economice in perioada de inactivitate, sunt supusi obligatiilor privind plata impozitelor si taxelor, dar nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a TVA aferente achizitiilor efectuate in perioada respectiva.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

#firme inactive trazactii, #companii inactive contabilitate, #societati comerciale tranzactii contabilitate , #Legi Romania