Mihai Tanasescu il ajuta pe Dan Sova sa atraga investitori straini

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 13:39
2873 citiri
Mihai Tanasescu il ajuta pe Dan Sova sa atraga investitori straini

Executivul are in lucru o noua lege pentru parteneriatul public privat, proiect la care lucreaza si fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, a declarat Dan Sova, Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine.

"Problema este ca actuala lege, in loc sa fie o lege care sa dea libertate contractuala, libertate de miscare intre autoritatile centrale si companiile private, intre autoritatile locale si companiile private, a creat o procedura extrem de sofisticata, extrem de complicata, cu foarte multe bariere administrative si fixa.

Ori, parteneriatul public-privat trebuie sa fie o procedura mai relaxata putin, care sa dea posibilitatea improvizatiei, astfel incat proiectele sa fie finantate de banci", a explicat Sova, joi, la televiziunea nationala.

Ministrul delegat a precizat ca acest proiect de lege a fost facut cu sprijinul lui Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor si actualmente vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii.

"Am incercat sa facem o lege si nu am facut-o de capul nostru. Ne-am bucurat de sprijinul fostului ministru de Finante Mihai Tanasescu, care a avut amabilitatea, si fara sa ceara bani Guvernului Romaniei, si a trimis cinci specialisti care au stat trei zile in Guvern si au muncit cu oamenii de la mine din minister pentru aceasta lege si le-au aratat toate problemele care s-ar putea ridica in parteneriatul public-privat, tinand cont de calitatea noastra de membru al UE.

Vom fi sprijiniti cu expertiza de Consiliul Investitorilor Straini, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. In aceasta dupa-amiaza (nr joi) m-am intalnit cu seful IFC, divizia de consultanta a Bancii Mondiale, si au acceptat sa ne sprijine", a afirmat Dan Sova.

El a precizat ca proiectul va fi ulterior dat consultantilor, marilor investitori, consiliilor judetene, ministerelor si, cand va fi gata un proiect final, acesta va fi trimis Comisiei Europene.

#Sova lege noua, #lege parteneriat public privat, #Sova lege parteneriat Romania , #Legi Romania