Noi reglementari legale pentru contabili, evaluatori, auditori si consultanti fiscali

Marti, 14 Mai 2013, ora 18:05
2482 citiri
Noi reglementari legale pentru contabili, evaluatori, auditori si consultanti fiscali

O lege publicata la finalul saptamanii trecute clarifica activitatile pe care le pot desfasura expertii contabili, consultantii fiscali, auditorii, evaluatorii sau practicienii in insolventa.

Legea nr. 149/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 257 din 9 mai 2013, aduce completari actelor normative care reglementeaza activitatile de expertiza fiscala, de evaluare a bunurilor, de audit financiar, de consultanta fiscala si de practician in insolventa.

Mai exact, Legea nr. 149/2013 prevede punctual ca:

- Expertii contabili pot efectua activitatile de audit financiar, consultanta fiscala si evaluare numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de auditor financiar, consultant fiscal sau evaluator autorizat, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

- Evaluatorii pot efectua activitatile de expertiza contabila, audit financiar, reorganizare judiciara si lichidare, precum si consultanta fiscala, numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil, auditor financiar, practician in insolventa sau consultant fiscal, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

#profesii contabili Romania, #profesii Romania, #legi contabili Romania , #Legi Romania