Noi reguli privind amortizarea fiscala a autoturismelor de firma

Joi, 06 Iunie 2013, ora 17:48
2921 citiri
Noi reguli privind amortizarea fiscala a autoturismelor de firma

De la inceputul lunii februarie, cheltuielile cu amortizarea fiscala nu mai sunt deductibile integral pentru autovehiculele achizitionate pe firma.

Prin modificarile aduse Codului fiscal, autovehiculele cu cel mult 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, pot fi amortizate in limita a 1500 lei/luna. Totusi, autoritatile au nuantat recent reglementarile fiscale, stabilind cateva tipuri de autoturisme care sunt exceptate de la aceasta limitare.

OG nr. 8/2013, actul normativ care a modificat Codul fiscal la finalul lunii ianuarie, a stabilit ca, de la 1 februarie, cheltuielile cu amortizarea autovehiculelor sunt deductibile partial, numai in limita a 1500 de lei/luna.

Aceasta reglementare se aplica pentru toate mijloacele de transport persoane din categoria M1, adica acele vehicule "avand cel putin patru roti, concepute si construite pentru transportul de pasageri, care au, in afara scaunului conducatorului, cel mult opt locuri pe scaune", dupa cum se precizeaza in Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei nr. 211/2003 care aproba Reglementarile privind omologarea de tip si eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea.

Citeste continuarea articolului pe Avocatnet

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amortizare fiscala autoturisme, #deductibilitate masini, #plata TVA masini , #Legi Romania