Permisul auto se va obtine mult mai usor - proiect MAI

Marti, 19 Martie 2013, ora 14:35
2109 citiri
Permisul auto se va obtine mult mai usor - proiect MAI
Sursa foto: www.9am.ro

Proba de traseu pentru obtinerea permisului de conducere ar putea fi sustinuta de mai multe ori pe parcursul unui an fara a mai repeta, in prealabil, proba teoretica, se arata intr-un proiect de ordin lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor.

Concret, candidatii care "pica" proba practica o vor putea sustine din nou daca prezinta dovada efectuarii a 6 ore de pregatire, fara a fi nevoiti sa repete si testul teoretic.

Modificarile sunt cuprinse intr-un proiect de ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Adminsitratiei si Internelor pe pagina proprie de internet.

Astfel, o schimbare majora adusa de proiectul de act normativ se refera la modalitatea de sustinere a examenului pentru obtinerea permisului de conducere. Concret, proba de traseu va putea fi sustinuta de cate ori va fi nevoie pe parcursul unui an fara a mai repeta, in prealabil, proba teoretica. "Calificativul <> la proba teoretica permite, pentru o perioada de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica, accesul la sustinerea probei practice", se arata in documentul citat.

Citeste mai multe despre Modificare majora la examenul pentru permisul auto, propusa de MAI pe Avocatnet.ro

#examen auto, #soferi exame auto, #proba practica examen auto, #proba teoretica examen auto , #Legi Romania