Prima OUG a Guvernului Ungureanu: Legea societatilor comerciale

Marti, 28 Februarie 2012, ora 19:29
3042 citiri
Prima OUG a Guvernului Ungureanu: Legea societatilor comerciale

Cabinetul Ungureanu a aprobat in sedinta de marti prima ordonanta de urgenta, prin care a fost modificata legea 31/1990, "celebra lege a societatilor comerciale".

Situatia de urgenta a fost argumentata de catre Executiv prin faptul ca "exista o serie de directive europene pe care Romania nu le-a pus in aplicare si exista, in consecinta, riscul unei proceduri de infringement", a anuntat marti purtatorul de cuvant al Guvernului.

"Eram in faza de precontencios in privinta acelor directive, care se refera la o serie de simplificari legate de mediul in care actioneaza societatile comerciale", a mai aratat Dan Suciu.

Intrebat cine se face vinovat de intarzierea adoptarii modificarilor legislative, reprezentantul Executivului a aratat ca "s-a incercat legiferarea in timpul Guvernului Boc", dar a evitat sa spuna daca un minister sau altul nu si-a indeplinit angajamentele in acest caz.

"Rolul meu nu este sa fac evaluari ale ministerelor", a aratat Dan Suciu.

Ordonanta de urgenta are ca initiator ministerul Justitiei.

"Actul normativ adoptat marti simplifica formalitatile de publicare legate de constituirea si modificarea actelor constitutive si se propune folosirea paginii de internet proprii in locul publicarii obligatorii in Monitorul Oficial", a mai spus purtatorul de cuvant al Executivului.

De asemenea, se simplifica formalitatile de informare a actionarilor. Dan Suciu a precizat ca toate modificarile aduse prin ordonanta de urgenta vin in sprijinul actionarilor si al societatilor comerciale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infringement legislatie, #legislatie cabinet Ungureanu, #legi faliment societati cabinet Ungureanu , #Legi Romania