BNS: Codul Muncii trebuie modificat

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 17:35
1837 citiri
BNS: Codul Muncii trebuie modificat

Codul Muncii trebuie modificat, iar presedintele Traian Basescu nu poate apara o lege ce incalca legislatia europeana si Conventiile OIM, a declarat miercuri, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

"Blocul National Sindical considera pripite si riscante declaratiile facute aseara de Presedintele Romaniei potrivit carora Codul Muncii nu mai poate fi modificat, sau, asa cum s-a exprimat domnia sa, nu mai poate fi "intors". Stim ca aceasta declaratie a fost cauzata de un sentiment de paternitate fata de Codul Muncii actual, un act elaborat si sustinut de PDL impotriva vointei actorilor sociali, insa ar fi dezastruos pentru Romania sa pastreze chiar si o zi in plus aceasta lege. Piata muncii din Romania nu poate si nu trebuie sa fie reglementata de o lege facuta cu picioarele, ce incalca flagrant legislatia europeana, conventiile Organizatiei Internationale a Muncii si Carta Sociala Europeana ratificata de Romania", mai spune Dumitru Costin..

Potrivit sursei citate, Codul Muncii trebuie sa fie modificat, iar orice zi intarziere afecteaza viata lucratorilor si a familiilor lor, deterioreaza relatiile din piata muncii si relatia Romaniei cu Uniunea Europeana.

"Blocul National Sindical si-a asumat sarcina de a elabora si de a promova un proiect de Cod al Muncii echilibrat, conform cu legislatia europeana si internationala, fara abuzuri flagrante si fara portite neclare care lasa loc de interpretari. Nu ne-am propus sa revenim la vechiul Cod, cel de dinainte de mai 2011, ci sa venim cu o varianta echitabila, multumitoare pentru angajati si angajatori. Proiectul nostru de Cod al Muncii a fost elaborat de o echipa de experti a caror competenta nu poate fi contestata. In plus, pana la jumatatea lunii iunie proiectul este subiectul unei campanii de consultare publica", a precizat Dumitru Costin.

Costin a adaugat ca BNS il invita pe seful statului la o discutie pe marginea propunerilor formulate si il roaga sa nu se mai antepronunte atat de categoric pe spete in care nu s-a consultat cu toate partile implicate.

#BNS Codul Muncii, #modificare codul muncii, #proiect nou Codul Muncii , #Legislatie codul muncii