Codul muncii s-ar putea modifica: Concediul medical nu va diminua durata concediului de odihna

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 15:58
5443 citiri
Codul muncii s-ar putea modifica: Concediul medical nu va diminua durata concediului de odihna

In ultimii ani, au existat interpretari diferite ale angajatorilor privind durata concediului de odihna la care are dreptul un salariat atunci cand acesta se afla in incapacitate temporara de munca pentru o perioada mai lunga. Codul muncii stabileste acordarea concediului de odihna proportional cu activitatea prestata.

In acelasi timp, reglementarile europene prevad ca perioada de incapacitate temporara de munca nu afecteaza concediul de odihna. In acest context, parlamentarii au pregatit noi modificari la Codul muncii, referitoare la concediul de odihna si cel medical.

Propunerea legislativa aflata in discutie a fost respinsa de Senat si apoi a fost transmisa Camerei Deputatilor, unde a primit avize favorabile de la Comisia juridica, cea pentru egalitate de sanse si cea pentru drepturile omului, iar Comisia pentru munca a propus adoptarea proiectului cu anumite amendamente.

Citeste mai multe despre Codul muncii s-ar putea modifica: Concediul medical nu va diminua durata concediului de odihna pe AvocatNet.ro

#modificare codul muncii, #concediu medical Codul muncii , #Legislatie codul muncii