Comisia Europeana ar putea sesiza Curtea de Justitie a UE privind transporturile navale din Romania

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 15:07
3792 citiri
Comisia Europeana ar putea sesiza Curtea de Justitie a UE privind transporturile navale din Romania
Sursa foto: Transroute.ro

Comisia Europeana a emis joi un aviz motivat Romaniei in domeniul transporturilor, dupa ce tara noastra nu a adoptat masurile cerute privind modalitatile de raportare pentru nave si ar putea sesiza Curtea de Justitie a UE, in cazul in care nu primeste raspunsuri satisfacatoare in termen de doua luni.

Comisia Europeana a solicitat Romaniei sa transpuna in dreptul national cerintele stabilite in Directiva privind formalitatile de raportare aplicabile navelor la sosirea in si/sau la plecarea din porturile statelor membre si de abrogare a Directivei 2002/6/CE (Directiva 2010/65/UE). Termenul pentru implementare a fost 19 mai 2012.

In ciuda scrisorilor de punere in intarziere trimise Romaniei in iulie 2012, aceasta nu a comunicat Comisiei toate masurile nationale necesare. Adoptarea masurilor legate de transpunere este importanta dat fiind obiectivul de a simplifica si a armoniza procedurile administrative aplicate transportului maritim, precizeaza Comisia Europeana, intr-un comunicat facut public pe site-ul sau.

In consecinta, Comisia emite un aviz motivat pentru Romania (a doua etapa a procedurii in constatarea neindeplinirii obligatiilor). Un aviz motivat similar a primit si Marea Britanie.

#transporturi navale Romania, #respectare legislatie europeana Romania, #legislatie UE transporturi navale , #Legislatie europeana