Deloitte invinge statul roman: Antrepozitele fiscale vor fi reintroduse

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 15:40
2092 citiri
Deloitte invinge statul roman: Antrepozitele fiscale vor fi reintroduse

Romania urmeaza sa reintroduca antrepozitele fiscale de depozitare pentru produsele accizabile incepand cu 1 ianuarie 2013. Astazi pe site-ul oficial al Ministerului de Finante a fost publicat Proiectul de Ordonanta de Urgenta ce va aduce aceasta modificare.

Pe 24 octombrie 2012, Comisia Europeana a somat in mod oficial Romania sa reintroduca antrepozitele fiscale de depozitare de produse energetice in termen de 2 luni. Acest demers (a doua etapa a procedurii de infringement) are la baza plangerea formulata de Deloitte catre Comisia Europeana in noiembrie 2010, potrivit careia eliminarea antrepozitelor fiscale de depozitare constituie o incalcare a legislatiei europene in domeniul accizelor.

Produsele energetice (benzina, motorina) pot fi depozitate in asa-numitele antrepozite fiscale (de exemplu depozite de carburanti) si transportate fara accize de la un antrepozit la altul, cu conditia ca acestea sa fie situate in state membre UE. In Romania, insa, numai rafinariile pot in prezent sa obtina autorizatia de exploatare a unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor energetice, cu exceptia antrepozitelor din aeroporturi.

Citeste mai multe despre Romania va reintroduce antrepozitele fiscale de depozitare din 2013 pe Avocatnet.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#antrepozite fiscale Romania, #antrepozite fiscale depozit , #Legislatie europeana