Legea privind cooperarea Guvern-Parlament pe afaceri europene, la Senat

Joi, 21 Iunie 2012, ora 10:29
2074 citiri
Legea privind cooperarea Guvern-Parlament pe afaceri europene, la Senat

Proiectul de lege privind cooperarea dintre Guvern si Parlament in afacerile europene va fi discutat, joi dupa-amiaza, in Comisia pentru afaceri europene si Comisia pentru administratie publica a Senatului, urmand sa intre luni in dezbaterea plenului.

Anuntul a fost facut de catre vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD), dupa sedinta Biroului permanent al Senatului.

"Timp de trei zile raportul va fi in studiu la senatori si luni, la sedinta de plen de dupa-amiaza, va fi si acest proiect in dezabatere", a aratat senatorul PSD.

Presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului, Mircea Geoana, le-a spus ambasadorilor din tarile UE, miercuri, ca Parlamentul va juca "un rol semnificativ si puternic" in afacerile europene dupa ce Senatul va adopta legea privind cooperarea in acest domeniu dintre Guvern si Legislativ.

Proiectul de lege privind cooperarea dintre Guvern si Parlament in afacerile europene, initiat de Ministerul Afacerilor Europene in decembrie 2011, a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor saptamana trecuta si a intrat marti, in dezbaterea Comisiei de Afaceri Europene de la Senat.

In sedinta Comisiei de Afaceri Europene de la Senat au fost parcurse primele cinci dintre cele 20 de articole ale proiectului legii, fiind lasate pentru o sedinta ulterioara finalizarea dezbaterii si elaborarea raportului.

#lege afaceri europene, #cooperare Guvern Parlament afaceri , #Legislatie europeana