Soferii care nu acorda prioritate de trecere pietonilor risca sa-si piarda permisul

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 14:24
2765 citiri
Soferii care nu acorda prioritate de trecere pietonilor risca sa-si piarda permisul

Soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara vor fi sanctionati mai aspru, potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor.

Mai exact, acestia risca amenzile maxime prevazute de normele rutiere, dar si suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de 120 de zile.

Codul Rutier ar putea fi modificat din nou, dupa ce noi norme privind circulatia publica au intrat in vigoare in 19 ianuarie 2013. Concret, un proiect de lege care modifica legislatia rutiera a fost lansat recent in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Sanctiuni mai mari pentru neacordarea de prioritate

Modificarile propuse de MAI vizeaza pedepse mai mari pentru soferii care nu respecta regulile de circulatie. Astfel, amenzile vor creste substantial pentru cei care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara, precum si pentru cei care depasesc cu mai mult de 60 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv.

Citeste mai multe despre Soferii care nu acorda prioritate de trecere pietonilor risca sa-si piarda permisul pe Avocatnet.ro.

#modificari Cod Rutier, #sanctiuni cod Rutier, #prioritate trecere pietoni , #Legislatie rutiera