Isarescu: Descoperirea financiara nu poate fi acoperita cu norme juridice

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 12:18
1408 citiri
Isarescu: Descoperirea financiara nu poate fi acoperita cu norme juridice

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a condamnat acuzele aduse BNR potrivit carora bancherii centrali ar fi "cinici", precum si calitatea slaba a dezbaterilor publice, inclusiv a celor televizate, care par sa evite, uneori, adevarul financiar, si a explicat ca bogatia nu poate fi creata prin lege, titreaza NewsIn.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are rolul de a educa financiar populatia, a explicat Isarescu, miercuri, in cadrul unei conferinte, iar "cinismul" bancii centrale trebuie interpretat ca o descriere realista a adevarului, sustine guvernatorul.

In piata au existat propuneri "dramatice" de utilizare a rezervei nationale, spune Isarescu, facand aluzie la propunerile de norme legislative care ar fi cerut BNR sa transfere la bugetul de stat, sub sanctiune penala, parte a rezervei BNR - un fapt interzis prin statutul bancii si de legislatia europeana, precum si de Constitutie.

"Descoperirea financiara nu pote fi acoperita cu norme juridice", spune guvernatorul. "Ca sa fac un joc de cuvinte, aceste imperative sociale sunt acoperite juridic, dar descoperite financiar. Poate noi, cei de la banca nationala, parem a fi cinici, dar asta e meseria noastra,...adevarul poate parea cinic", a spus Isarescu.

Chiar daca cifrele privind datoria suverana nu sunt deloc dramatice, chiar si aceasta "ridica ingrijorari, in ceea ce priveste tendinta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#isarescu, #juridice, #norme , #Norme legislative