Noi clarificari referitoare la regimul microintreprinderilor au intrat in vigoare

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 10:45
3216 citiri
Noi clarificari referitoare la regimul microintreprinderilor au intrat in vigoare

Anumite clarificari referitoare la microintreprinderi au intrat recent in vigoare, se precizeaza intr-un act normativ care modifica Normele de aplicare a Codului fiscal. Aceste dispozitii vin ca urmare a introducerii din 1 ianuarie 2014 a unui nou regim al microintreprinderilor.

HG nr. 77/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 108 din 12 februarie 2014, care modifica si completeaza Normele de aplicare a Codului fiscal, stabileste, printre altele, cum va fi verificata o noua conditie obligatorie pe care firmele trebuie sa o indeplineasca pentru a se incadra in categoria microintreprinderilor.

Mai exact, de la 1 ianuarie 2014 pentru a fi microintreprinderi firmele trebuie sa realizeze venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de 80% din veniturile totale. Indeplinirea acestei conditii va fi verificata pentru anul fiscal 2014 pe baza veniturilor realizate de contribuabil in anul 2013, se precizeaza in HG nr. 77/2014.

Citeste mai multe despre Noi clarificari referitoare la regimul microintreprinderilor au intrat in vigoare pe AvocatNet.ro

#regim microintreprinderilor, #Norme aplicare, #codul fiscal , #Norme legislative