Amnistierea nu se aplica la acuzatii de mita, omor, proxenetism. Iata proiectul legii

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 19:47
1730 citiri
Amnistierea nu se aplica la acuzatii de mita, omor, proxenetism. Iata proiectul legii

Amnistierea nu se aplica la infractiuni precum luare si dare de mita, deturnare de fonduri, omor, vatamare corporala grava, tortura, evadare, proxenetism, iar gratierea unor pedepse de pana la 6 ani nu se aplica si minorilor internati in centre de reeducare, conform proiectului aflat la vot in Camera.

Conform raportului adoptat de Comisia juridica luni seara si facut public marti la pranz, inaintea votului final programat in Camera Deputatilor, cele patru voturi impotriva proiectului au fost date in comisie de catre reprezentantii PNL.

Proiectul in forma adoptata de Comisia juridica prevede ca se amnistiaza infractiunile pentru care Codul penal sau legile speciale prevad o pedeapsa privativa de libertate pana la 7 ani inclusiv sau amenda.

"Amnistia inlatura raspunderea penala pentru infractiunea savarsita, in toate formele ei de participatie penala, autor, coautor, instigator, complice si participatie improprie. Daca intervine dupa condamnare, ea inlatura si executarea pedepsei pronuntate, precum si celelalte consecinte ale condamnarii. In cazurile prevazute la alin. (3) amenda incasata anterior amnistiei nu se restituie. Amnistia nu are efecte asupra masurilor de siguranta si asupra drepturilor persoanei vatamate", se arata in proiect.

Citeste mai multe despre Amnistierea nu se aplica la acuzatii de mita, omor, proxenetism. Iata proiectul legii pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect lege amnistie, #modificari lege amnistie , #Parlament