Boc ii ameninta cu demiterea pe secretarii de stat slab pregatiti

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 15:00
1299 citiri
Boc ii ameninta cu demiterea pe secretarii de stat slab pregatiti

Premierul Boc a amenintat, in sedinta de guvern, ca va demite secretarii de stat slab pregatiti care nu-si sustin proiectele in Parlament, impotriva Opozitiei, si le-a spus ministrilor ca programul de guvernare, care include aceste proiecte, trebuie sa fie "o lectura obligatorie" inclusiv pentru ei, transmite Mediafax.

Avertismentul a fost lansat dupa ce seful Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul (DRP), Valentin Iliescu, l-a informat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca proiectele legislative convenite cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana "sunt in grafic", dar ca foarte multe dintre actele normative incluse in programul de guvernare nu au fost inca nici macar elaborate, au relatat, joi, agentiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Seful DRP a reclamat totodata ca numarul ordonantelor de urgenta este in continuare foarte mare, iar proiectele de acte normative ale Guvernului nu sunt sustinute in mod corespunzator in dezbaterile parlamentare din comisii sau plen.

"Seful Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul i-a spus premierului ca proiectele de legi sunt foarte slab sustinute in Parlament de catre secretarii de stat, care nici macar nu asigura o prezenta corespunzatoare la dezbaterile din comisii, unde Opozitia are o reprezentare mai buna", au relatat sursele citate.

Dupa aceasta informare, premierul a avertizat ca secretarii de stat care nu isi respecta sarcinile de serviciu sau nu sunt bine pregatiti vor fi demisi.

"Boc a spus ca programul de guvernare trebuie sa fie o lectura obligatorie pentru membrii Cabinetului si secretarii de stat si a sustinut in fata ministrilor ca ii va demite pe secretarii de stat slab pregatiti sau pe cei care nu se prezinta la dezbaterile din Parlament", au adaugat sursele.

La inceputul acestei saptamani, premierul a cerut sefului DRP sa se asigure ca termenele procedurale de aprobare a legilor promovate de Executiv sunt respectate si in birourile permanente ale Parlamentului, aratand ca nu crede ca mai exista o tara in care un guvern cu sustinere parlamentara sa nu aiba sprijin majoritar in birourile permanente.

Intr-un comunicat transmis dupa aceste declaratii, PSD a amintit ca Parlamentul controleaza Executivul, nu invers.

#boc, #demisii, #secretar, #stat, #parlament , #Parlament