Botis: Legea salarizarii, in slujba CES

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 00:37
1454 citiri
Botis: Legea salarizarii, in slujba CES

Ministrul Muncii Ioan Botis a declarat miercuri ca Guvernul a transmis Legile salarizarii catre Consiliul Economic si Social inca de vineri dimineata, subliniind ca nu mai este problema Executivului in ce masura CES da un aviz asupra acestor proiecte. 

"Noi am depus vineri dimineata legile la CES, care este obligat ca in termen de 10 zile sa transmita un aviz negativ sau favorabil. In cazul in care acest aviz nu vine in termen de 10 zile, se considera aprobare tacita. Noi am transmis de vineri la CES, s-a discutat deja in Comisii, iar CES-ul a fost convocat. De aici incolo nu mai este problema noastra in ce masura CES poate da un aviz sau nu pentru ca noi am indeplinit procedura", a explicat ministrul Botis, intrebat daca nu este o problema faptul ca Legile salarizarii merg joi in Parlament fara avizul Consiliului Economic si Social.

El a aratat ca, oricum, Legile vor ramane in Parlament cateva zile pentru amendamente, timp in care CES se poate pronunta.

"O varianta finala a legii va fi doar cand se face angajarea in fata Parlamentului", a subliniat ministrul.

Guvernul nu a aprobat luni Legea cadru a salarizarii unitare si Legea de aplicare pentru anul 2011 invocand lipsa avizului Consiliului Economic si Social.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea salarizarii, #guver, #aprobare, #CES , #Parlament