Codul fiscal, taxat de catre deputati

Joi, 19 Mai 2005, ora 00:16
1232 citiri

Proiectul noului Cod fiscal a intrat de ieri in dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate. La comisia economica a primit aviz negativ.Deputatii din comisia pentru politica economica au dat ieri aviz negativ noului proiect al Codului fiscal, cu 6 voturi A"pentruA", 7 A"impotrivaA" si 3 abtineri. Voturile contra au venit de la PSD, dar a existat si o defectiune in coalitie. Deputatul PD Nicolae Bara s-a abtinut, el fiind nemultumit de faptul ca la elaborarea actului normativ patronatul din industira frigotehnica nu a fost consultat. De asemenea, cei din Coalitie au avut si o absenta in comisie.

Presedintele comisiei, deputatul PSD Mihai Tudose, a explicat de ce partidul sau a votat impotriva. El a afirmat ca guvernul sustinea, initial, ca nu introduce taxe noi, ci se maresc cele existente, dar in Legea de modificare a Codului fiscal exista altceva. Tudose a mai mentionat ca guvernul nu are o predictibilitate clara a efectelor pe care le vor avea asupra populatiei unele masuri din Codul fiscal. Avizul dat de aceasta comisie este insa doar unul consultativ, decisiv fiind votul din comisia de buget-finante si cel din plen.

Dezbaterea pe fond din Comisia de buget-finante a fost la inceput in impas. Deputatii PSD din comisie au parasit sedinta, incercind sa blocheze lucrarile prin provocarea lipsei de cvorum. Strategia nu a tinut, reprezentantii coalitiei mobilizindu-se de aceasta data exemplar. In conditiile date, votul pe articole nu a constituit o problema mergindu-se pe textul guvernului. Ieri-seara, dupa inchiderea editiei urma sa se dea votul final.

Cotidianul