Delegatia FMI a discutat cu Isarescu

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 10:04
1627 citiri
Delegatia FMI a discutat cu Isarescu

Delegatia Fondului Monetar International (FMI) s-a intalnit, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si a avut o prima discutie, la nivel de experti, cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Inainte de intalnirea cu Pogea, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca a discutat, miercuri, si cu guvernatorul bancii centrale, informeaza Mediafax.

Delegatia FMI va avea, joi, o intrevedere cu premierul, fara a incheia cu reprezentantii partidelor parlamentare un acord de respectare a memorandumului, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Astazi (miercuri-n.r.) sunt deja discutii programate la Ministerul de Finante, iar maine dupa-amiaza (joi-n.r.) va fi o intalnire la nivelul primului-ministru, unde probabil vor mai participa si alti ministri", a afirmat Berceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern.

Intrebat de jurnalisti daca exista posibilitatea incheierii unui acord intre FMI si partidele parlamentare, conform unor informatii transmise, miercuri, in presa, ministrul a raspuns negativ.

Delegatia FMI a sosit in Romania, la solicitarea presedintelui Traian Basescu, pentru a doua revizuire a acordului, vizita urmand sa fie incheiata la 9 noiembrie.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca este posibil sa fie nevoie de o noua delegatie a Fondului care sa continue negocierile dupa ce se va forma noul guvern.

Cea de-a treia transa din imprumutul extern are o valoare de 1,409 miliarde DST (aproximativ 1,5 miliarde euro) si ar urma sa fie acordata in luna decembrie, in functie de raportul celei de-a doua evaluari a acordului stand-by.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca trebuie operate "anumite modificari" ale acordului incheiat cu FMI, determinate de intarzierea termenelor de promovare a unor legi, care trebuia aprobate pana la 31 decembrie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#isarescu, # acord, # fmi , #Parlament