Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus in libertate

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 10:55
1403 citiri
Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus in libertate

Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro si arestat in martie 2012, a fost pus in libertate, in noaptea de vineri spre sambata el fiind eliberat din Penitenciarul Galati.

Mihail Boldea a parasit Penitenciarul Galati la ora 23.55, a precizat purtatorul de cuvant al unitatii de detentie, Simona Costache.

Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus in libertate in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a respins un recurs al procurorilor DIICOT formulat la o decizie a Curtii de Apel Iasi.

In urma cu o saptamana, magistratii Curtii de Apel Iasi au emis, pentru a cincea oara consecutiv, o decizie prin care fostul parlamentar sa fie judecat in libertate, iar procurorii DIICOT au facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care vineri seara a respins recursul si a admis eliberarea lui Boldea, cu interdictia de a parasi tara, pana la pronuntarea unei sentinte in dosarul sau.

Mihail Boldea a fost arestat preventiv in lipsa in 22 martie 2012 si incarcerat in 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.

Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii - Mihail Boldea.

"Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati si Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. In acest scop, inculpatii au utilizat hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals. Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale", precizau procurorii DIICOT.

Intr-un alt dosar instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Galati., fostul deputat Mihail Boldea a fost deferit justitiei, alaturi de seful Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, in prezent suspendat din functie, pentru santaj, mita si spalare de bani.

Procurorii anticoruptie de la Galati l-au trimis in judecata, in 21 octombrie, pe Mihail Boldea, deputat in Parlamentul Romaniei la data comiterii unor fapte si avocat in Baroul Galati, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj (14 fapte), spalare a banilor, asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, ambele in forma continuata (cate 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de inscrisuri si fals in declaratii in forma continuata, se preciza intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest caz este de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, sustin anchetatorii.

#Mihail Boldea eliberare, #Mihail Boldea deputat , #Parlament