Parlamentul a aprobat bugetele MJ, MFP si MApN

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 15:32
1600 citiri
Parlamentul a aprobat bugetele MJ, MFP si MApN

Parlamentarii au aprobat, joi, bugetele Ministerului Justitiei (MJ), Ministerului Finantelor Publice (MFP) si Ministerului Apararii Nationale (MApN), dupa ce au reluat, dupa pauza de pranz, dezbaterile in plen asupra bugetului de stat pentru 2010.

La discutarea anexei privitoare la Ministerul Justitiei a fost admis un amendament conform caruia se modifica repartizarea in structura a fondurilor alocate la Titlul I - "Cheltuieli de personal", astfel incat pentru cheltuieli salariale in natura (norma de hrana, decontarea contravalorii echipamentului pentru functionarii publici cu statut special din cadrul aparatului propriu al ministerului, contravaloarea medicamentelor pentru personalul din sistemul justitiei) se realoca 2.780 mii lei.

Conform proiectului de lege, bugetul Ministerului Justitiei este de 2,4 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde lei reprezinta bugetul pentru instante, pentru aparatul propriu al MJ - 150 de milioane de lei, 138 de milioane de lei pentru Oficiul National Registrul Comertului, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor si Institutul National de Expertiza Criminalistica - 712 de milioane de lei.

In ceea ce priveste bugetul Ministerului de Finante, s-a introdus o pozitie noua la capitolul "Alte servicii publice generale", respectiv "Plata valorii de executare a garantiei in contul finantatorilor in cadrul programului «Prima Casa»".

In cazul Ministerului Apararii Nationale, s-a votat o suplimentare cu suma de 10 milioane lei la capitolul - "Cultura, recreere si religie", prin diminuarea cu 8.000 mii lei a capitolului "Aparare" si cu 2.000 mii lei a capitolului "Asigurari si asistenta sociala".

De asemenea, la MApN, pentru "Prime de asigurare viata platite de angajator pentru angajati" s-a realocat suma de 6.559 mii lei de la "Contributii de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale", facandu-se, de asemenea, alte modificari similare.

Anexa bugetului de stat privind MapN a primit 302 voturi "pentru", 30 "impotriva", 4 "abtineri". Bugetul MApN pe 2010 este de 1,31% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parlament, #buget, #minister, #justitiei, #finante , #Parlament