700.000 de euro in fantani arteziene, ca sa-l contrazica pe Nicu Ceausescu

Joi, 20 August 2009, ora 11:07
1520 citiri
700.000 de euro in fantani arteziene, ca sa-l contrazica pe Nicu Ceausescu

Asezati pe bancute din lemn tropical, bucurestenii vor putea admira in curand cinci fantani arteziene reparate si luminate cu leduri de Administratia Lacuri-Parcuri, pentru suma de 700.000 de euro. Acestea sunt amplasate in fata Senatului, la Casa Armatei, Academia Militara, in scuarul din fata restaurantului Izvorul Rece si pe strada Sfintii Voievozi, relateaza cotidianul Gandul.

Ce a determinat ALPAB sa "inece" o asemenea suma? De data aceasta, motivul nu pare sa mai fie "investitiile de criza", ci ambitia. Directorul Radu Popa ne-a explicat ieri: "Nu vreau ca vorbele lui Nicu Ceausescu sa se adevereasca. El a spus ca n-o sa fim in stare sa intretinem ce a construit tat-su". Din declaratiile lui rezulta ca alte 25 de fantani asteapta sa inghita bani.

Aceasta este ultima isprava a ALPAB, institutie specializata in licitatii si achizitii aberante: amplasarea pe strazi a 20 de ceasuri de aur (700.000 euro), ridicarea unei cruci de flori (70.000 de euro), "impadurirea" si scuturarea zapezii din copaci (22 milioane euro), inverzirea Bucurestiului pe timp de iarna (700.000 euro).

Primele doua proiecte au fost anulate luni de primarul general, insa Oprescu pare sa nu poata face fata ritmului si inventivitatii in materie de licitatii ale oamenilor sai de la Lacuri-Parcuri.

#arteziene, #ceausescu, #euro, #fantani, #nicu , #Senat