Impozitul pe venit ar putea fi redus la 10%

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 15:00
1590 citiri
Impozitul pe venit ar putea fi redus la 10%

Impozitul pe venit ar putea fi redus de la 16 la 10%, potrivit unei propuneri de modificare a Codului Fiscal, initiate de PDL, care a primit marti raport favorabil din partea Comisiei de buget-finante a Senatului, relateaza NewsIn.

Propunerea vine sa modifice articolul 43 al Codului Fiscal, astfel incat veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, activitati agricole, premii, precum si din alte surse, vor fi impozitate cu 10%, fata de nivelul actual de 16%, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Proiectul a fost initiat de grupul PDL din Senat.

Proiectul a fost inregistrat la Senat in luna iunie, astfel incat in expunerea de motive se vorbeste atat despre taierea salariilor cu 25%, dar si a pensiilor cu 15%, ca motive pentru care cota unica trebuie redusa pentru impozitul pe venit.

Senatorii PDL aduc in discutie si reducerile taxelor din Ungaria si Bulgaria, care ar "forta" Romania sa ia masuri asemanatoare.

Principalul initiator, senatorul Iulian Urban, anuntase inca din luna iunie necesitatea reducerii cotei unice in privinta impozitului pe venit, prezentandu-si pe blog proiectul.

Punctul de vedere al Guvernului este negativ, Executivul motivand ca astfel s-ar reduce veniturile la buget. 

#impozit, #reducere, #senat , #Senat