Operatorii economici pot presta servicii de arhivare numai cu autorizatie

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 13:13
2265 citiri
Operatorii economici pot presta servicii de arhivare numai cu autorizatie

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege propus de Guvern care prevede ca operatorii economici pot presta servicii de pastrare, conservare, restaurare, prelucrare arhivistica si utilizare a documentelor cu valoare practica pe care le detin numai cu autorizatie de la Arhivele Nationale, informeaza Mediafax.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 16/1996 a Arhivelor Nationale, adoptat cu 63 de voturi "pentru" si doua abtineri, prevede ca aceasta autorizatie poata fi emisa si de serviciile judetene ale Arhivelor Nationale sau ale Serviciului Municipiului Bucuresti.

Potrivit proiectului de act normativ, autorizatia de functionare se elibereaza, contra cost, pentru unul sau mai multe servicii arhivistice.

Senatorii au adoptat un amendament propus de Comisia pentru administratie, care prevede ca Arhivele Nationale vor asigura evidenta generala a operatorilor economici autorizati sa presteze servicii arhivistice, prin registrul operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice.

Proiectul a fost dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#operatori, #economici, #arhivare, #autorizatie , #Senat