"Regele asfaltului", acuzat de cumparare de influenta

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 10:40
2493 citiri
"Regele asfaltului", acuzat de cumparare de influenta

Costel Casuneanu a fost pus sub invinuire, luni, de procurorii DNA, pentru cumparare de influenta in dosarul in care senatorul PSD Catalin Voicu este cercetat pentru trafic de influenta, iar presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la aceasta infractiune.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca omul de afaceri Costel Casuneanu a fost pus sub invinuire pentru cumparare de influenta.

Astfel, Casuneanu este acuzat ca i-ar fi cerut senatorului PSD Catalin Voicu sa intervina la presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru ca, acesta, la randul sau, sa intervina favorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Sectia de contencios administrativ si fiscal cu privire la o contestatie referitoare la o licitatie.


Costel Casuneanu ar fi pierdut licitatia respectiva dupa ce a fost clasat de pe locul I pe locul IV, context in care a facut o contestatie prin care solicita anularea licitatiei si descalificarea castigatorului, potrivit surselor citate.


Pentru a fi sigur ca dosarul sau se va solutiona favorabil, Casuneanu ar fi facut demersuri la senatorul Catalin Voicu pentru ca acesta sa intervina pe langa Costiniu, iar acesta, la randul sau, sa intervina pe langa colegi ai sai magistrati.


Casuneanu nu a avut castig de cauza in dosarul respectiv, potrivit surselor citate.


La iesira din sediul DNA, dupa 40 de minute de la sosire, Casuneanu a spus ca il cunoaste pe Voicu si ca este prieten cu acesta.


La sosirea la DNA, Casuneanu a spus ca nu il cunoaste pe judecatorul Florin Costiniu.


Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca judecatorul Florin Costiniu ar fi primit o suma importanta de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacau, Costel Casuneanu, in schimbul interventiei sale pe langa judecatori dintr-un complet al instantei supreme, Sectia contencios-administrativ, intr-un proces.


Potrivit surselor citate, dosarele lui Casuneanu in care ar fi solicitat ajutorul lui Costiniu sunt 6334/2/2008 si 3360/2/2009.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casuneanu, # voicu, # interventie, # licitatie, # dosar, # dna , #Senat