Senatul a adoptat OUG privind cresterea accizei la carburanti si impozitul pe constructii speciale

Marti, 04 Februarie 2014, ora 11:42
2192 citiri
Senatul a adoptat OUG privind cresterea accizei la carburanti si impozitul pe constructii speciale

Plenul Senatului a adoptat luni, in forma Guvernului, Ordonanta de Urgenta care stabileste majorarea accizei la carburant si schimbarea modului de calcul, introducerea impozitului pe constructii speciale sau majorarea redeventelor.

Dupa ce Guvernul a adoptat, spre finele anului trecut, Ordonanta, presedintele Basescu declara ca nu va adopta Bugetul de stat pe 2014 daca nu se renunta la majorarea accizei pentru benzina. Ulterior, presedintele a semnat Bugetul, in conditiile in care Guvernul a decis amanarea accizei cu trei luni.

Senatorii au votat OUG 102/2013 care aduce o serie de modificari la Codul fiscal, actul normativ urmand sa intre in dezbaterea si votul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional. Actul normativ a fost adoptat in forma propusa de Guvern.

Acciza pentru benzina cu plumb, 637,91 euro/tona

Ordonanta stabileste un nivel de acciza pentru benzina cu plumb de 637,91 euro/tona, pentru benzina fara plumb de 557,91 euro/tona, pentru motorina 473,85 euro/tona si pentru kerosen de 557,39 euro/tona.

Totodata, Ordonanta modifica modul de calcul al accizei pentru carburanti in functie de rata inflatiei in situatia in care cursul de schimb din prima zi a lunii octombrie din anul anterior anului precedent este mai mica prin referinta la anul anterior.

De asemenea, actul normativ introduce impozitul pe contructii speciale, dar si o crestere cu aproximativ 25% a accizei pentru redeventele miniere.

#accize benzina, #senat accize, #accize carburant , #Senat