Senatul respinge limitarea salariilor la CSSPP si CNVM

Marti, 16 Iunie 2009, ora 09:20
1395 citiri
Senatul respinge limitarea salariilor la CSSPP si CNVM

Senatorii au respins, luni, doua proiecte de lege care prevedeau limitarea la nivelul veniturilor secretarilor de stat a salariilor presedintelui, vicepresedintelui, directorului general al CSSPP, precum si al salariilor membrilor CNVM.

Cele doua proiecte propuneau ca aceasta limitare sa fie valabila si in cazul personalului de specialitate din cadrul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), noteaza Mediafax.

Initiativa legislativa privind nivelul salariilor din CSSPP, prin care se dorea modificarea Ordonantei de urgenta 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private l-a avut ca initiator pe senatorul PDL Cezar Preda.

In ceea ce priveste limitarea salariilor din CNVM, senatorii au respins un proiect de lege de modificare a unei anexe a Ordonantei de urgenta 25/2002 privind aprobarea statutului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Cele doua proiecte primisera raport de respingere din partea comisiilor de specialitate, care, insa, nu a putut fi adoptat, proiectele avand caracter organic.

De asemenea, cele doua proiecte nu au reusit sa intruneasca numarul de voturi pentru a fi adoptate, fiind considerate ca respinse de plen.

In cazul acestor proiecte de lege, Senatul a fost Camera decizionala.

#senat, #salarii, #senatori , #Senat