Victor Ponta ajunge la DNA

Marti, 26 Iulie 2011, ora 12:36
1641 citiri
Victor Ponta ajunge la DNA

ANAF a inaintat o sesizare DNA la adresa presedintelui PSD, Victor Ponta, legata de pereguli constatate la contractele de la Turceni si Rovinari, conform NewsIn.

"ANAF a inaintat o sesizare la DNA care il vizeaza pe Victor Ponta. Este vorba de nereguli constatate in urma unor verificari, nereguli legate de contractele privind complexurile Turceni si Rovinari", au precizat sursele amintite.

Sorin Blejnar declara pe 22 iunie ca ANAF cerceteaza daca Victor Ponta a primit, prin cabinetul sau de avocatura, bani din contractele de reprezentare legala semnate de complexele energetice Rovinari si Turceni cu firma Sova si Asociatii.

Seful ANAF spunea ca inspectorii incearca sa obtina acces la jurnalul de plati al firmei liderului PSD, "adica toti clientii cu care a lucrat, tocmai pentru a verifica tranzactiile care au fost derulate, pentru a vedea daca acei bani, care au fost rostogoliti pana la urma din complexul Turceni si Rovinari au ajuns sau nu au ajuns si la Victor Ponta".

Dan Sova a negat tot pe 22 iunie ca bani pe care firma unde a fost asociat in trecut au ajuns la Victor Ponta.

"Nu exista nicio plata facuta de la Rovinari si Turceni intre Sova si Asociatii si Cabinetul de avocatura al dlui Ponta", a spus el.

Mai mult, Sova a aratat ca pe data de 12 mai un control al ANAF efectuat asupra contractelor semnate de Sova si Asociatii cu cele doua complexe energetice a stabilit deja ca acestea au fost legale, asa ca nu intelege ce mai doreste ANAF sa investigheze.

Senatorul PSD a respins si unele acuzatii din presa, dar si din partea lui Sorin Blejnar, potrivit caruia firma de avocatura a lui Sova l-ar fi sponsorizat pe Victor Ponta cu o masina pentru cursele de raliu.

Autoturismul a fost in folosinta lui Victor Ponta prin comodat, pentru doua curse de raliu, dupa care firma Sova &Asociatii a vandut-o BCR Leasing pentru 144.313 lei, de unde liderul PSD ar fi achizitionat-o in leasing, deoarece nu avea totii banii in acel moment pentru a cumpara masina, a mai precizat Sova.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost chemat pe 24 iunie la audieri la sediul ANAF sector 1 din Bucuresti pentru a face precizari in legatura cu declaratiile anuale de venit din anii 2007-2008, dar si din registrul de incasari si plati.

Ponta nu s-a prezentat, insa a trimis documentele respective la sediul institutiei.

#ponta, # ponta dna, #anaf, #sova asociatii , #Senat