Anul electoral 2008 aduce stabilitate fiscala in Capitala

Joi, 31 Mai 2007, ora 23:59
985 citiri

Impozitele si taxele locale din Capitala pentru 2008, anul in care bucurestenii isi vor alege din nou edilii locali, vor ramane la nivelul celor din 2007, potrivit unui proiect de hotarare adoptat, joi, intr-o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Consilierii municipali au decis, in urma unei sedinte ca "pentru anul 2008, nivelul impozitelor si taxelor locale, taxelor pentru utilizarea temporara a locurilor publice si a altor taxe in municipiul Bucuresti raman la nivelul anului 2007".

Initial, consilierii generali nu au votat acest proiect de hotarare, insa dupa interventia primarului general al Capitalei, Adriean Videanu care le-a explicat ca data de 31 mai este termenul limita prevazut de Codul Fiscal pentru ca administratia locala sa stabileasca nivelul taxelor pentru anul 2008, consilierii au luat decizia sa aprobe proiectul.

Contribuabilii care vor achita impozitele pana la data de 31 martie 2008 vor beneficia de bonificatia de 7% pentru plata cu anticipatie.

<b>Cum platesc bucurestenii impozitele</b>

Bucurestenii platesc diferentiat impozitul, in functie de zona in care locuiesc sau detin terenuri, cat si de vechimea si tipul materialului din care este construita cladirea.

In 2007, cel mai scump impozit este platit de bucurestenii care locuiesc in centrul Capitalei (zona A), respectiv 83 de lei pentru o garsoniera, 112 de lei pentru un apartament cu doua camere si 169 de lei pentru un apartament cu trei camere.

Pentru o garsoniera situata in zona B a Capitalei, impozitul este de 81 de lei in 2007, pentru un apartament de doua camere este de 108 lei, iar pentru un apartament de trei camere este de 163 de lei, iar pentru un apartament cu patru camere este de 228 de lei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)