Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei verifica transparenta relatiilor financiare

Consiliul Concurentei verifica transparenta relatiilor financiare
Consiliul Concurentei a efectuat, in perioada ianuarie - februarie 2006, o noua actiune de verificare a respectarii prevederilor "Regulamentului privind transparenta relatiilor financiare intre autoritatile publice si intreprinderile publice, precum si transparenta financiara in cadrul anumitor intreprinderi".Aceasta actiune s-a desfasurat atat la nivelul intreprinderilor publice, intreprinderilor care beneficiaza de drepturi speciale sau exclusive, ori care presteaza un serviciu de interes economic general, cat si la nivelul autoritatilor publice.
Astfel, au fost verificate 64 de intreprinderi susceptibile a intra sub incidenta Regulamentului, din punct de vedere al conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca, respectiv: sa realizeze un anumit prag al cifrei de afaceri nete, sa aiba relatii financiare cu autoritatile publice, sa desfasoare si alte activitati decat serviciul de interes economic general/dreptul special/dreptul exclusiv, sa primeasca compensari pentru prestarea serviciului de interes economic general, sa nu fie supuse unor dispozitii speciale din alte acte normative.

Ca urmare a acestei actiuni, Consiliul Concurentei a redactat si a transmis, Comisiei Europene, Raportul privind transparenta relatiilor financiare dintre autoritatile publice si intreprinderile publice, precum si transparenta financiara in cadrul anumitor intreprinderi.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 580 ori