Declaratiile fiscale pentru masinile cumparate in leasing trebuie depuse pana la sfarsitul acestei luni

Marti, 16 Ianuarie 2007, ora 04:38
984 citiri

Impozitul datorat pentru mijloacele de transport dobandite prin contracte de leasing se plateste, incepand din acest an, de catre titulari/utilizatori, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 6 al Capitalei, remis, luni, presei.

Declaratiile de impunere, in cazul cetatenilor care au incheiat contracte de leasing pentru mijloace de transport in anii precedenti, trebuie depuse pana la sfarsitul lunii ianuarie 2007.

Potrivit sursei citate, in cazul unui contract de leasing financiar incheiat pana la data de 31 decembrie 2006, titularul, persoana fizica, are obligatia sa depuna declaratie fiscala la Serviciul Public pentru Finante Publice Locale (SPFPL) pana la 31 ianuarie 2007, insotita de o copie a contractului de leasing si o copie a actului de identitate.

Pentru contractele incheiate dupa data de 1 ianuarie 2007, titularul are obligatia depunerii declaratiei fiscale in termen de 30 de zile de la data incheierii contractului de leasing.

Potrivit Codului Fiscal, impozitul pe mijloacele de transport se calculeaza, incepand de la 1 ianuarie 2007, in functie de capacitatea cilindrica a acestuia, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc cu sume cuprinse intre 7 si 120 lei. Spre exemplu, pentru o masina cu o capacitate de 1600 cmc se va plati un impozit anual de 560.000

Impozitul pe mijlocul de transport se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie, respectiv 31 septembrie. Impozitul de pana la 50 de lei se plateste integral pana la 31 martie. Pentru plata anticipata a impozitului pentru intregul an pana la 31 martie, se acorda o reducere de pana la 10 la suta a impozitului.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)