Descentralizare: Sefii structurilor transferate sunt eliberati din functie de la 1 ianuarie

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 20:28
1957 citiri
Descentralizare: Sefii structurilor transferate sunt eliberati din functie de la 1 ianuarie
Vicepremierul a initiat un proiect de lege privind descentralizarea

Proiectul de lege privind descentralizarea, initiat de vicepremierul Liviu Dragnea, prevede eliberarea din functie a tuturor sefilor si adjunctilor structurilor transferate autoritatilor locale de la 1 ianuarie 2014, urmand ca primarii sau sefii de CJ sa numeasca temporar conducatori.

"Incepand cu data de 1 ianuarie 2014, conducatorii structurilor care fac obiectul procesului de descentralizare, potrivit prezentei legi, precum si adjunctii acestora se elibereaza din functie", mentioneaza proiectul de lege.

Conducatorii structurilor descentralizate vor fi numiti temporar

Proiectul de act normativ mai mentioneaza ca, pana la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere care vor fi eliberate, presedintii de consilii judetene sau primarii vor numi "temporar conducatorii" structurilor descentralizate.

De asemenea, in 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii, unitatile administratiei publice vor aproba prin hotarare structura organizatorica, statul de functii si regulamentul de organizare al structurilor preluate.

Totodata, in termen de 30 de zile de la momentul reorganizarii, presedintii de consilii judetene si primarii trebuie sa declanseze procedurile pentru ocuparea posturilor de conducere.

In plus, proiectul de lege stabileste ca propunerea persoanelor pentru functiile de conducere a structurilor descentralizate apartine sefilor de CJ, urmand ca decizia sa fie luata prin votul Consiliului Judetean.

In cazul primarului Capitalei se precizeaza ca decizia se ia prin dispozitia acestuia.

"Persoanele care ocupa functii de conducere sunt numite prin hotarare a Consiliului Judetean, la propunerea presedintelui acestuia, respectiv prin dispozitia primarului general al municipiului Bucuresti, in urma evaluarii cunostintelor si abilitatilor manageriale, in conditiile legii", mentioneaza proiectul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect lege, #lege descentralizare , #Stiri Legislatie