Greenpeace actioneaza impotriva culturilor modificate genetic in Insula Mare a Brailei

Miercuri, 05 Septembrie 2007, ora 12:38
1008 citiri

Circa 50 de voluntari Greenpeace din Romania si mai multe tari din Europa au participat, miercuri, la dezinfectarea autovehiculelor care vin incarcate cu cereale din Insula Mare a Brailei (IMB), in cadrul unei actiuni mai ample impotriva culturilor modificate genetic din IMB.

Reprezentantii Greenpeace au sustinut ca au identificat, in urma unei investigatii desfasurate in luna august, o sola cu circa 60 de ha cultivata cu soia modificata genetic si o alta sola de circa 50 de ha, cultivata cu porumb modificat genetic, transmite corespondentul NewsIn.

Actiunea de miercuri, a debutat la ora 8.00, la trecerea bac catre IMB din zona Stanca.

"Noi nu am mentionat nicio companie anume. Am oferit coordonatele GPS, iar autoritatile trebuie sa mearga la acele coordonate, sa vada cui apartine sola. Nu-i nimic complicat. Vom ramane aici pana cand autoritatile vor prelua controlul asupra situatiei", a precizat, miercuri, Gabriel Paun, coordonatorul campaniei Greenpeace.

Oficiali ai Garzii de Mediu s-au deplasat, miercuri, in zonele mentionate de Greenpeace, pentru a verifica informatiile privind culturile modificate genetic. "Vor fi luate probe si, probabil, peste 5 -6 zile cat va dura aceasta verificare, in teren vor fi date primele concluzii dupa care va fi aplicata legea", a precizat pentru NewsIn Daniela Agache, comisar sef din cadrul Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Braila.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.