ICCJ: Fratii Sile si Nutu Camataru raman in arest preventiv

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 10:20
3244 citiri
ICCJ: Fratii Sile si Nutu Camataru raman in arest preventiv

Fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti ca Sile si Nutu Camataru raman in arest preventiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat decizia Curtii de Apel Bucuresti si a dispus prelungirea masurii arestarii preventive in cazul lui Vasile Balint si Marian Sirbu.

"Admite recursul PICCJ - DIICOT, Serviciul Teritorial Bucuresti. Caseaza in parte incheierea atacata si rejudecand in fond admite propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive a inculpatilor Balint Vasile si Sirbu Marian si dispune prelungirea masurii arestarii preventive pe o durata de 30 de zile de la 22 iunie la 21 iulie inclusiv. (...) Respinge recursurile tuturor inculpatilor", se arata in minuta deciziei ICCJ.

Magistratii CAB au respins pe 19 iunie cererea procurorilor DIICOT de prelungire a masurii arestarii preventive in cazul lui Vasile Balint, zis Sile Camataru, si a lui Marian Sirbu, zis Box, in dosarul privind conflictul cu gruparea Sportivilor.

CAB a admis prelungirea masurii arestarii preventive pentru fratele lui Sile, Ion Balint, zis Nutu Camataru, si pentru inculpatii Andrei Cristian Badula, zis Mos Ene, Radu Cristian Rosca, Gigi Daniel Chiras, Alexandru Ionut Stoica, Gabriel Robert Busa, Alexandru-Razvan Vasile si Adrian Raducu Bica, zis Ata.

Hotararea a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie atat de procurori, cat si de inculpatii pentru care fusese prelungita masura arestarii preventive.

CAB a luat in discutie pe 19 iunie propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de prelungire a mandatului de arestare preventiva pentru fratii Sile si Nutu Camataru si pentru alte opt persoane implicate in conflictul cu gruparea Sportivilor, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", dupa cum sustin procurorii.

In luna februarie, procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Bucuresti si Directiei de

Investigatii Criminale au efectuat perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni de amploare in vederea destructurarii clanurilor "Camatarilor" si "Sportivilor", specializate in savarsirea de infractiuni de violenta.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc si munitie aferenta acestora, dar si mai multe masini care apartineau membrilor gruparilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arest fratii Camataru, #arest Vasile Ionut Balint, #recurs procurori dosar Camataru, #proces Camataru , #Stiri Legislatie