Legea prelucarii datelor cu caracter personal, promulgata. Ce schimbari aduce

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 16:13
1910 citiri
Legea prelucarii datelor cu caracter personal, promulgata. Ce schimbari aduce

Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului care aduce modificari in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Proiectul de lege urmareste corelarea legislatiei in vigoare cu directivele europene. Printre altele, actul normativ prevede introducerea sintagmei de "incalcare a securitatii datelor cu caracter personal" si aduce lamuriri cu privire la masurile ce pot fi adoptate in vederea asigurarii securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal.

Noul act normativ stabileste, de asemenea, care sunt contraventiile in acest domeniu si faptul ca acestea se sanctioneaza, in functie de gravitate, cu amenda de la 5.000 lei la 100.000 lei, iar pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri de peste 5.000.000 lei, se aplica o amenda in cuantum de pana la 2% din cifra de afaceri. Totodata, el prevede ca Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal poate audia masurile luate de furnizori si poate emite recomandari cu privire la cele mai bune practici.

#lege prelucrare date personale, #promulgare lege prelucrare date, #prelucrare date caracter personal , #Stiri Legislatie