Pocora: Liberalii respecta decizia Curtii Constitutionale a Romaniei privind Codul Insolventei

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 18:38
1231 citiri
Pocora: Liberalii respecta decizia Curtii Constitutionale a Romaniei privind Codul Insolventei
CCR: Codul Insolventei este neconstitutional

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca liberalii respecta decizia Curtii Constitutionale cu privire la ordonanta de modificare a Codului insolventei, mentionand ca partidul a sustinut permanent ca ordonantele de urgenta trebuie date intr-un cadru constitutional.

"PNL respecta decizia CCR, iar in privinta ordonantelor de urgenta intotdeauna ne-am exprimat si am sustinut acest lucru, ca ele trebuie date in cadrul constitutional si, intr-adevar, atunci cand se impune realizarea unui proiect sau a unei legi printr-o ordonanta de urgenta", a declarat, pentru Agerpres, Cristina Pocora.

Actul normativ referitor la insolventa este un proiect tehnic

La randul sau, deputatul liberal Alina Gorghiu a precizat, pentru Agerpres, ca actul normativ referitor la insolventa este un proiect tehnic, menit sa vina in sprijinul mediului economic din Romania, ca atare nimeni nu poate suspecta ca decizia CCR este una cu incarcatura politica.

"Evident ca aceasta decizie previzibila a CCR va fi respectata. Mizez pe procedura parlamentara in privinta Codului insolventei, pentru ca este modul sanatos in care putem amenda anumite prevederi care ar putea lasa de dorit, dar insist pe concluzia ca acest Cod este in mare parte un proiect bun, rezonabil. PNL asteapta propuneri de amendamente de la mediul de afaceri", a sustinut Gorghiu.

Curtea Constitutionala Romaniei a decis marti ca ordonanta de urgenta privind Codul insolventei este neconstitutionala, fiind admisa sesizarea Avocatului Poporului.

CCR a constatat ca a fost incalcat art. 115 alin 4 si 6 din Constitutie, in sensul ca nu se justifica urgenta adoptarii OUG si ca Guvernul nu poate adopta ordonante care afecteaza regimul institutiilor fundamentale ale statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#codul insolventei, #CCR neconstitutional, #PNL codul insolventei , #Stiri Legislatie